Al centre de Barcelona, trobem un taller compartit en el que diferents joiers produeixen peces úniques, autèntics artistes, parteixen de les seves matèries primes per fer peces singulars, amb molt d’amor.

Segueixo al Toni, el joier de La Joyería Artesana fa un temps per les xarxes, i em té enamorada la seva manera de mostrar la seva feina per Instagram.

Des de la peça d’or sencera, et va ensenyant com va agafant forma la joia la qual té encarregada. Veus tot el procés, des de com escalfa la peça al forn per fondre-la, estirar-la, i com va agafant la forma de la peça en la que es convertirà. Serà un anell? Unes arracades? Un penjoll? Seguit li col·loca les pedres, si es que en porta, i finalment poleix la peça sencera. La foto final es la peça ja llesta pel seu nou propietari. I sincerament, jo, me les quedava totes!

El Toni va seguir l’ofici del seu pare, qui portava la joieria Topazi, a Gràcia, Barcelona. Desprès de treballar 20 anys al negoci familiar, al jubilar-se son pare, ell va decidir donar-li una volta al estil de treball. Van tancar botiga, i es va muntar un taller on atén als clients amb cita prèvia.

Admet que en un principi no li atreia gaire l’ofici ja que sempre ho havia viscut a casa, però molt ràpid es va donar compte de que ell creava peces úniques per moments molt especials. El Toni diu que no hi ha res que el faci més feliç que veure com una peça que ha creat ell des de zero es converteixi en un regal especial.

Des del seu taller al centre del Poble Sec, Barcelona, el Toni t’invita a que li encarreguis aquella peça tant especial en la que portes pensant molt de temps. Et brinda l’oportunitat de personalitzar l’anell de compromís o les aliances per a que siguin úniques.

Des de la vostra primera idea o esbòs, us ajudarà a prendre decisions de disseny, personalitzant-lo, i inclús vosaltres mateixos podreu formar part de la producció, fonent l’or al seu taller. Si, si, ho has llegit bé! – El Toni invita les parelles que encarreguen les seves aliances a dissenyar-les conjuntament i ser partícips en la producció, fonent l’or dels vostres anells, inclús oferint la possibilitat de portar el vostre fotògraf per documentar-ho.

I es que la filosofia de La Joyería Artesana es que “cada peça tingui un gran valor per qui la porti”, diu amb un to romàntic. I per aquesta raó està tant a gust amb la seva feina, sap que cada peça que fa, farà feliç a qui la porti.

Al seu taller no trobareu anells de compromís ni aliances fetes per motllos, sinó que podreu dissenyar les vostres. Inclús ofereix la possibilitat de fer arracades, penjolls i braçalets a joc per les núvies pel dia del casament.

Ens comenta que en el seu taller estan prohibits els ordinadors i les impressores, que en un moment vaig pensar, que estrany. Però es que el model de treballar de La Joyería Artesana segueix el vertader ofici de joier, el que s’aprèn amb anys d’experiència de fabricar peces a mà. Són de la vella escola, y no dissenyen res ordinador, ni tampoc tenen impressores 3D. La seva filosofia està en contra de la nova revolució tecnològica del ofici del joier. Cada peça que surt del seu taller està feta per ell mateix, des dels dissenys a llapis i paper, passant per totes les parts de la producció, fins al packaging final. Per mi, La Joyería Artesana equival a la Joieria Km 0. No compren genero de fora, sinó que està tot fet a mà a Barcelona.

Durant la nostra visita el Toni ens va ensenyar una selecció d’anells que té per orientar a les parelles que el visiten. Comenta que a l’hora d’escollir les aliances el nuvis tenen gustos diversos en els acabats: si mates, setinades, ratllades, de color negre, brillants… Però que en un punt sí es posen tots d’acord i es en l’anell confort. Són aliances que tenen mitja canya per dins, són arrodonides i no tenen arestes per la part interior de l’anell, fent-les molt més còmodes de portar.

Us invito a visitar el seu Instagram La Joyería Artesana, i a seguir-lo, us enganxarà, segur. I si us animeu a visitar-lo, el podeu contactar per missatge privat i estarà encantat d’atendre-us.

Durant aquesta entrevista, em va acompanyar el meu amic fotògraf , el Toni Galitó de Un Petó de Cine, qui s’especialitza en la fotografia Storytelling. Una tècnica en la que el fotògraf passa desapercebut, fent fotografies naturals del dia del vostre enllaç.

I si esteu buscant algú que us ajudi amb l’organització o la coordinació del vostre casament, a Just Married Barcelona estarem encantades d’atendre-us, i que ens expliqueu com desitgeu que sigui el vostre enllaç.

Una abraçada i fins aviat amics!!  😉

 

Anna.